Vyhledat


Burger s domácími hranolkami
Burger s domácími hranolkami je poctivé a syté jídlo, které si zamiluje každý milovník street foodu. Šťavnatý hovězí burger v housce doplněný čerstvou zeleninou a omáčkou skvěle doplňují křupavé domácí hranolky z pečených brambor. Ideální na víkendový oběd nebo večerní grilovačku.


Quesadilla
Quesadilla je lahodný mexický pokrm připravený z tortilly plněné sýrem a dalšími surovinami jako kuřecím masem, zeleninou nebo fazolemi. Opéká se dozlatova na pánvi, dokud sýr neroztaje, a podává se nakrájená na trojúhelníky – ideálně s guacamole, zakysanou smetanou nebo salsou.


Guacamole
Guacamole je tradiční mexická avokádová pomazánka, která vyniká svou čerstvostí a jednoduchostí. Kombinuje zralé avokádo, rajčata, cibuli, limetkovou šťávu a koriandr. Skvěle se hodí k nachos, tortillám nebo jako příloha ke grilovanému masu.


Churros s čokoládou
Churros s čokoládou jsou oblíbenou sladkou pochoutkou pocházející ze Španělska. Křupavé smažené tyčinky z odpalovaného těsta se obalují ve skořicovém cukru a podávají s hustou horkou čokoládou k namáčení. Ideální dezert ke kávě nebo jako sladká odměna.


Tzatziki
Tzatziki je tradiční řecký jogurtový dip z okurky, česneku a olivového oleje, dochucený koprem a citronem. Je osvěžující, krémový a skvěle se hodí jako předkrm s pečivem, omáčka ke grilovanému masu nebo příloha k pita chlebu.


Paella
Paella je ikonické španělské jídlo pocházející z Valencie. Tradičně se připravuje z rýže, šafránu, zeleniny a mořských plodů nebo masa. Výsledkem je voňavé, syté a barevné jídlo ideální pro slavnostní příležitosti i rodinný oběd.


Crème brûlée
Crème brûlée je klasický francouzský dezert s hedvábně jemným vanilkovým krémem a křupavou karamelovou krustou. Ozdobený čerstvými malinami a borůvkami získává lehkost a svěžest, která perfektně kontrastuje se sladkostí dezertu.


Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo původem z Provence. Barevná směs lilku, cukety, papriky a rajčat ochucená bylinkami se dusí nebo zapéká, a podává se buď jako příloha, nebo samostatné lehké hlavní jídlo. Skvěle chutná s čerstvým pečivem či rýží.


Tarte Tatin (obrácený jablečný koláč)
arte Tatin je legendární francouzský obrácený koláč, kde se karamelizovaná jablka pečou pod vrstvou těsta, a po upečení se koláč převrátí. Výsledkem je zlatavý, šťavnatý dezert s jemně máslovým těstem, ideální k šálku kávy nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.


Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je sytá a voňavá polévka z karamelizované cibule, silného vývaru a bílého vína, zapečená s křupavou bagetou a sýrem. Tato klasika z francouzské kuchyně je ideální jako elegantní předkrm nebo samostatné teplé jídlo v chladném počasí.


Minestrone
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, která se připravuje z čerstvé sezónní zeleniny, luštěnin, těstovin nebo rýže. Je hustá, výživná a ideální jako lehký hlavní chod nebo vydatná večeře. Skvěle chutná s parmazánem a kouskem pečiva.


Pizza Margherita
Pizza Margherita je ikonou italské kuchyně. Jednoduchá, ale dokonale vyvážená – spojuje tenké těsto, rajčatovou omáčku, čerstvou mozzarellu a bazalku. Tato klasika s barvami italské vlajky je oblíbená po celém světě pro svou čistou chuť a křupavý okraj.


Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese je slavné italské rizoto pocházející z Milána, známé svou zlatavou barvou díky šafránu. Jemně máslové, krémové rizoto je skvělou přílohou k ossobucu nebo chutným samostatným chodem. Typicky se připravuje s bílým vínem, cibulí, parmazánem a vývarem.


Lososový tatarák
Lososový tatarák je lehčí a svěží alternativa ke klasickému hovězímu. Používá se kvalitní syrový losos, dochucený citronem, bylinkami, šalotkou nebo kapary. Skvěle se hodí jako elegantní předkrm nebo luxusní pohoštění s opečeným pečivem.


Hovězí tatarák
Hovězí tatarák je delikatesa z jemně naškrábaného nebo namletého syrového masa, dochucená hořčicí, žloutkem, kořením a dalšími ingrediencemi. Podává se nejčastěji s topinkami potřenými česnekem a je ideální jako pohoštění i chuťovka pro znalce.