Vyhledat


Guláš
Hovězí guláš s houskovým knedlíkem je klasika české kuchyně, kterou si zamiluje každý. Dlouze dušené hovězí maso v cibulovo-paprikové omáčce krásně zhoustne a provoní celý dům. Spolu s nadýchaným knedlíkem tvoří vydatné a poctivé jídlo.


Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou je jednoduché a chutné středomořské jídlo. Plátky lilku se prokládají rajčatovou omáčkou a mozzarellou, poté se zapečou dozlatova. Skvěle se hodí jako lehký oběd, večeře nebo příloha k masu.


Kuřecí stehýnka na medu a česneku
Kuřecí stehýnka na medu a česneku jsou šťavnatá a krásně karamelizovaná díky sladko-slané marinádě. Med a česnek spolu tvoří dokonalou chuťovou rovnováhu, která zvýrazní chuť masa. Podávej s rýží, pečenými bramborami nebo zeleninou – ideální na rodinný oběd i večeři.


Wrap s kuřecími stripsy a zeleninou
Wrap s kuřecími stripsy a zeleninou je ideální rychlý oběd nebo večeře na cesty. Křupavé kuřecí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a omáčkou zabalené v tortille tvoří dokonalé spojení chutí. Může být podáván teplý i studený.


Avokádový toast
Avokádový toast s vajíčkem je oblíbená snídaňová nebo brunchová klasika. Krémové rozmačkané avokádo na křupavém chlebu doplněné sázeným nebo vařeným vejcem dodává skvělou chuť i výživovou hodnotu. Je rychlý, zdravý a velmi fotogenický pokrm.


Jahodový cheesecake
Malinový cheesecake je svěží a elegantní dezert s krémovým sýrovým základem na máslovém sušenkovém korpusu, doplněný malinovým přelivem nebo malinami samotnými. Skvělý na slavnostní příležitosti i běžné mlsání – krásně vypadá a ještě lépe chutná.


Krémová česnečka
Krémová česnečka je modernější verzí klasické české česnekové polévky. Má jemnou, hladkou konzistenci, bohatou chuť česneku a často bývá doplněna opečenými krutony nebo strouhaným sýrem. Skvělá jako předkrm nebo rychlá večeře – zahřeje i zasytí.


Knedlo vepřo zelo
Knedlo vepřo zelo je ikonický pokrm české kuchyně. Kombinace šťavnatého pečeného vepřového masa, dušeného zelí a nadýchaných houskových knedlíků tvoří dokonalou trojici chutí. Je to vydatný a tradiční oběd, který patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku.


Sekaná s bramborovou kaší
Sekaná s bramborovou kaší je klasika české kuchyně – voňavá, šťavnatá masová sekaná pečená dozlatova v troubě, podávaná s jemnou a nadýchanou bramborovou kaší. Ideální rodinné jídlo, které chutná dětem i dospělým.


Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem jsou klasickým českým jídlem, které zahřeje na duši. Jemné těsto z vařených brambor ukrývá šťavnaté uzené maso, podává se s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Ideální nedělní oběd, který zasytí a potěší celou rodinu.


Club sandwich
Club sandwich je legendární vrstvený sendvič s grilovaným kuřecím masem, slaninou, rajčetem, salátem a majonézou, podávaný ve třech plátcích opečeného toustového chleba. Skvěle zasytí a hodí se jako oběd, brunch nebo sytá svačina. Podává se často s hranolkami nebo chipsy.


Spaghetti al Pomodoro
Spaghetti al Pomodoro je jedna z nejtradičnějších a nejjednodušších italských těstovinových specialit. Základem je rajčatová omáčka připravená z čerstvých nebo konzervovaných rajčat, česneku, olivového oleje a bazalky. Dokonale vyvážené chutě – ideální jako rychlý a lehký oběd.


Panna Cotta
Panna cotta je elegantní italský dezert s jemně sladkou chutí smetany a vanilky, zpevněný želatinou. Podává se vychlazený, často doplněný ovocnou omáčkou, čerstvým ovocem nebo čokoládou. Je snadný na přípravu, ale působí velmi sofistikovaně – ideální pro každou slavnostní příležitost.


Moussaka
Moussaka je tradiční řecký zapečený pokrm složený z vrstev lilku, mletého masa (nejčastěji jehněčího nebo hovězího), rajčatové omáčky a bešamelu. Je bohatá, sytá a plná vůní středomořských bylin. Ideální jako hlavní jídlo pro slavnostní i každodenní stolování.


Souvlaki
souvlaki je jeden z nejslavnějších pokrmů řecké kuchyně. Marinované maso na jehle (nejčastěji vepřové nebo kuřecí), grilované do zlatova, podávané s pita chlebem, tzatziki a zeleninou. 🥙🔥