Vyhledat


Salát Caprese
Salát Caprese je italská klasika pocházející z ostrova Capri. Vyniká jednoduchostí – stačí čerstvá rajčata, mozzarella, bazalka a kvalitní olivový olej. Ideální jako lehký předkrm nebo letní večeře, která oslavuje čerstvé suroviny a harmonii chutí.


Bruschetta al Pomodoro
Bruschetta al Pomodoro je osvěžující italský předkrm z opečeného chleba potřeného česnekem, přelitý směsí zralých rajčat, olivového oleje a čerstvé bazalky. Jednoduchá a chutná volba na letní večery, grilování nebo jako lehké pohoštění.


Tiramisu
Tiramisu je ikonický italský dezert s vrstvami piškotů namočených v kávě, krémem z mascarpone, vajec a cukru a posypaný kakaem. Je lehké, nadýchané a osvěžující, ideální jako sladká tečka po večeři. Připravuje se bez pečení a chutná ještě lépe odležené.


Penne alla Arrabbiata
Penne all’arrabbiata je ostrý italský pokrm pocházející z Říma. Jednoduchá kombinace česneku, chilli a rajčat vytvoří pikantní omáčku, která vyniká na těstovinách typu penne. Slovo „arrabbiata“ znamená „naštvaný“ – a odkazuje na pálivost omáčky. Rychlé, veganské a velmi chutné jídlo.


Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti alla Carbonara je tradiční římský pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a silnou chutí. Připravuje se z pancetty, vajec, tvrdého sýra (pecorino nebo parmezán) a čerstvě mletého pepře. Neobsahuje smetanu – krémová konzistence vzniká pouze emulzí vajec a sýra s vodou z těstovin.


Chilli con carne
Chilli con carne je pikantní mexicko-americké jídlo z mletého hovězího masa, fazolí, rajčat a aromatického koření. Skvělé jako sytý oběd nebo večeře, podává se s rýží, tortillami nebo jen tak s chlebem. Jednoduchý pokrm plný chutí, který zahřeje na těle i duši.


Francouský toust
Francouzský toast (pain perdu) je sladká snídaňová klasika připravovaná z chleba namočeného ve směsi vajec a mléka, který se opéká dozlatova. Podává se s ovocem, javorovým sirupem, cukrem nebo skořicí. Rychlý, jednoduchý a naprosto lahodný začátek dne!


Vejce benedikt
Vejce Benedikt jsou ikonická snídaně pro víkendové pohodové ráno – kombinace křupavého pečiva, šunky nebo slaniny, ztraceného vejce a holandské omáčky. Lahůdka!


Švestkové ovocné knedlíky
Švestkové ovocné knedlíky jsou sladkou klasikou české kuchyně. Nejčastěji se připravují z tvarohového nebo bramborového těsta a plní celými švestkami. Podávají se s tvarohem, mákem nebo opraženou strouhankou a cukrem. Jsou ideální jako hlavní sladké jídlo nebo sytý dezert.


Bábovka
Bábovka je tradiční český moučník, který voní dětstvím a nedělním odpolednem. Kombinace vláčného těsta, vanilky, kakaa a másla vytváří jednoduchý, ale neodolatelný koláč, který se hodí ke kávě, na snídani i jako dezert.


Lasagne
Lasagne jsou italská klasika, která spojuje vrstvy těstovinových plátů s bohatou masovou omáčkou, bešamelem a sýrem. Zapečené dozlatova vytvářejí dokonalý, sytý pokrm vhodný jak pro rodinný oběd, tak slavnostní večeři. Jedno z nejmilovanějších jídel světa.


Bramborák
Bramborák je voňavá a křupavá česká klasika připravovaná ze strouhaných brambor, česneku, majoránky a mouky. Smaží se na pánvi dozlatova a skvěle chutná samostatně nebo jako příloha k masu a zelí. Ideální comfort food pro chladnější dny.


Holanský řízek
Holandský řízek je varianta klasického řízku, která se připravuje z mletého masa smíchaného se sýrem. Má šťavnatý vnitřek, křupavou strouhankovou krustu a skvěle chutná s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Oblíbené jídlo z českých jídelen i domácích kuchyní.


Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka je rychlá, jednoduchá a skvělá nejen na chlebíčky, ale i jako lehká večeře. Je krémová, jemně hořčicová a perfektně se doplňuje s ozdobou z červené cibule. Nejlépe chutná vychlazená a na čerstvém pečivu.


Palačinky
Palačinky jsou jednoduchý, ale dokonale univerzální pokrm – ideální jako sladká snídaně, rychlý oběd nebo dezert. Tenké a jemné těsto lze naplnit marmeládou, tvarohem, čokoládou nebo čerstvým ovocem. Milují je děti i dospělí a jejich příprava je snadná a rychlá.